kotopladi

Markku Toivonen

Jarmo Salo

Markku Toivonen 2010-2016

Markku Juhani Toivonen synnys Rauma maaseorkunna Syväraumas, kototorpasas Syväraumalahde rannas 7.11.1949. O Rauma lyseon gasvatei, sittemin gauppmiähen ussemis raumlaisis puulaageis, viimätteks Urho Tuominen Oy sähkötukum bäälikkön ja o häärän erityisest semste alstanttetten gans kom blakkartelefooneiks sanota. Ensmäisep painovak kyll toistkymmend kilo, eik niit kännyköiks sanott. Aikkusemall iäll hän rupes opettlema yliopistos suamen giäld ja se sukukiälei, kui myäs sosiologia, polittist histuurja ja kulttuurhistuurja. Humanisten tiättetten gandidaatiks häne on gradeeratt Turu yliopistost.

Mere rannas kasonnunp paati ja Raumameri ova ai ollup päällmäisin hänen vapa-aikoinas. Toinem bitkaikkane harrastus o radioamatöörvärkketten gans pelamine. Radioyhteyksittem bitämine luanista ymbärs maapallo ja kyll titaminengin gäy piäne äksiisi jälkke. Rauma radiokerho o  Suame vastavist kaikkest vanheve, se on grundatt v. 1923. Se johtkunnas hän o ja o ollu usseman dryki vuaskymmnitte aikan.

Nortamo-Seoraha häne mösträttim batakokiks suvikokkoukses Fåfängas v. 1998, korotettin III styyriks v. 2000, II styyriks 2008 ja valikoittin gapteeniks v. 2010. Raumlaisus, merimiäskulttuur ja erityisest rauman giäl ova ollu hänell rakkai läpi elämä. Rauma väengoulus hän o vetän rauman giäle opetust ja pitän raumlaissi ehtoi. Yhdes tyäryhmän gans hän on doimittank kirjan Kallikajasgrundi Vilkk ja muit jutuij. Kiri ilmestys vuannk 2008. Kosk raumlaiset tykkäväk kiälestäs ja ko siit on girjotett kiäloppiki, ni ei häne miälestäs kiälen gattomisest poies tarvitt murhettu.

Seoran gapteeni:

J.PENTTILÄ

ALFONS RAJAHALME

ARVO KAJAKARI

A. J. BJÖRK

TAUNO KOSKELA (vara-amiraal)

MIKKO HAAPIO

EETU AALTO

JARMO SALO

MARKKU TOIVONEN

MIKKO VAPANEN