kotopladi

J.Penttilä

J. Penttilä

J. Penttilä 1930-1943

Jalmari Penttilä, komesrood, Nortamo-Seora ensmäinen gapteen, synnys 11.7.1886 maaviljelijä Isak Penttläm boikan ja kual merihaveris 28.06.1943. Käyttyäs kauppkoulu hän ol Tmi John Nurmisem balvlukses tekemäs monttalai ja vuadest 1924 se omistajan ja tirehtöörin. Hän doimei monitte laevpuulaakeitten direhtöörin ja pääredarin. 

Jalmari Penttilä ol kaupungivaldustom bitkaikkane jäsen ja se varapuhejohtaja, rahatoimikamari ja taksotuslautkunnam buhejohtaja ja kaupungihallitukse jäsen. Lisseks hän doimei Rauman Gauppseora ja Rauma säästöpangi hallituksem buhejohtajan ja Raumam brankkorim bäällikkön. Rauma Suajeluskunnan dalo Raumalinna ja kans Raumam bartiotalo, ensmäinen goko maas, oliva enimäkses häne aikkasaannostas. Hän ol Latvia varakonsul ja sai komesroodin graadi v. 1943. Eläisäs hän ol Rauma näkyvimppi hahmoi. Aiklaiste laskutte jälkke hän ol ylitt viidengymne valdkunnallisen daikk paikalise yhteisöm bäälysmiähis.

Jalmari Penttilä ol yhdes Väinö Lahtosen gans Arvi Järventaukse fundeerama Nortamo-Seora varsnainem berustaja ja ol engla asi, ett hän ol ensmäinen gapteen. Aiklaistes kirjaha hän anno prändät: Erityine harrastus Rauman giäl ja raumlaisuus. Ne oliva hänell enemmän go vaa harrastus. Häm bit raumlaisuut niin gorkkjas kraadis go vaa harvap pitivä. Ja ko siihe viäl lisätä omasorttises humöör ja erinomase lahjakas sana viljelemine, ol luanolist, ett händ pidetti niin go raumlaisuude ilmendymän.  Viralisest ja epäviralisest hän edust kotiseuttuas monis tilaisuuksis. Häne räiskyväise, hyvändahtose humori sävyttämäp puhes olivat tunnetui tulli ulkpualellakki.  Viäläkki muistetam Boris pidett kiitospuhe, misä hän doevott porilaiset tervtulluiks vastviarailullp piäne ja kööhä Rauman gaupunkki: ”Jos tliisitt syksyllk, ko silaka ova helvoi ja hyvä olis, jos olsitt jo tullesan hiuka juavuksis.”

Jalmari Pentti lausus muistosanoisas: ”Nortamon perinne ei Raumalla olisi muodostunut tietoiseksi kotiseudun hengen voimaksi ilman Jalmari Penttilää. Hän oli elävöittämässä täällä Nortamon henkeä.” Nämäs sanas sopivak kans Nortamo-Seoraha, ming tava ja traditsuuni, tavotte ja toimintd ova enimäkses Jalmari Penttilän muatoilemi.

Ko vuan 1986 ol kulunns sata vuatt Jalmari Penttilän syndymäst, lausutti Nortamo-Seoras: ”Nortamo kirjott raumlaisist paremin gon gukka muu, Jalmari Penttilä ol elämäs niingo Nortamo raumlaine, ehiämmi ja kokonaisemmin gon gukatiäs kukka muu. O vaikki kuvitell, mimne Nortamo-Seor olis ilma Jalmari Penttlä. Kukatiäs tääl ny istutais kaffekupp noka all ja kuulustellais esitelmä kunnallisen veroäyrin kehitysnäkymistä autonomian ajalta tietoyhteiskuntaan. Ja kuip pali kööhemppä olis muuki raumlaine hengem berind ilma händ.”

 

Seoran gapteeni:

J.PENTTILÄ

ALFONS RAJAHALME

ARVO KAJAKARI

A. J. BJÖRK

TAUNO KOSKELA (vara-amiraal)

MIKKO HAAPIO

EETU AALTO

JARMO SALO

MARKKU TOIVONEN

MIKKO VAPANEN