kotopladi

A.J. Björk

A.J. Björk

A.J. Björk 1951-1963

Alli Johannes Björk, kansangynttil, synnys 22.12.1890 Raumall, Omenbuumaa saares ja kual 9.4.1963. Käyttyäs kanskoulu hän dek monesorttissi töit ja kerkes parikin gertta olema siirtolaisen Ammeriikas. Kotomaahan dulttuas hän valmistus kansangynttläks Rauma siminaarist v. 1916, ming jälkke hän doimei opettajan syndymkaupungisas yhtpäät 42 vuade aja. Johtajaopettajan hän ol ens Karin goulus ja jatko sitt Otan goulus. Tämä lisseks hän ol vuaskymmni veisto-opettajan Rauma Yhteislyseos ja tundopettajan yleises ammattkoulus ja kansalaisopistos.

Kunnalismiähen A.J. Björk ol aikas näkyvimppi johtohengilöi Raumall. Kaupungi valduusmiähen hän doimei kymmni vuassi, ol kaupungihallitukse jäsen, sosiaallautkunnam buhejohtaja ja monitte muitte laut- ja johtokunnitte jäsen. Asjoihim berehtynnyn, terävän huamioijan ja sanavalmin hän sai aikkaseks monesorttissi huamattavi paranuksi kunnallise elämä eri aloill. Hän ol innokas urheilumiäs, ko aikkatas säästämätt järjest mm. Hannes-hiihto- ja juaksukilpailui Otalahde jääll ja urheilukendä lähimetis. Samallt tavallk ko Jalmari Penttilä hän osuvasanasen humoristisenp paljaskonttisen raumlaisen nii virallisest ko epävirallisestikki edust kotokaupunkkias lukemattomis tilaisuuksis.

A.J. Björk ol Nortamo-Seoram berustajajäsen ja kuulus alust alkkate sem bäälysmiähi, ens kokkin ja konstin, vuadest 1946 toisen styyrin. Förstiks hän valikoittin golm vuatt myähemmi ja kapteeniks Arvo Kajakari jälkken 13.6.1951. Seoran gokkondumisill häne färikäs personallisuutes ja osuvaine humoris annoiva omasorttises tyyli ja henge. Hän ol erinomanem buhuja ja fölihis vetävä jaarittelija, jong tarinoi Tauno Koskela on dallendan jaarituksisas Vikanderi Einar ja häne opetuslapses, Sundi Juss, Ko Sundi Juss kippjäks tul ja Pajakollin Gallu.

Seora surnaalihi om brändätt: ”Hän ol kokonaine ja ehi, ai samalaine raumlainen dyä ja toime ja sana miäs. Tääll Nortamo-Seoras mep paremin gon gukka muu tliin dundema se sana miähe. Koko vanha Rauma, se ihmse, se ilo ja suru hän dais tehd meill eläväks. Sana miähen hän ol suur taittelija.”

Seoran gapteeni:

J.PENTTILÄ

ALFONS RAJAHALME

ARVO KAJAKARI

A. J. BJÖRK

TAUNO KOSKELA (vara-amiraal)

MIKKO HAAPIO

EETU AALTO

JARMO SALO

MARKKU TOIVONEN

MIKKO VAPANEN